Fernández Baz leva unha moción ao pleno de abril na que se inclúen as demandas da comunidade educativa en materia de seguridade viaria

Fernández Baz leva unha moción ao pleno de abril na que se inclúen as demandas da comunidade educativa en materia de seguridade viaria

Fernández Baz leva unha moción ao pleno de abril na que se inclúen as demandas da comunidade educativa en materia de seguridade viaria

Rexistramos unha moción para a súa aprobación no pleno de abril na que se insta á Xunta a cambiar o paso de peóns para o novo acceso ao CEIP da Ramallosa e ao pavillón, converténdoo nun paso sobreelevado, e a reducir a velocidade máxima no tramo que vai desde a rotonda que da acceso ao colexio até o edificio do Concello.

Estas reclamacións foron comunicadas pola ANPA e a comunidade educativa ao BNG para mellorar a seguridade do alumnado e dos usuarios e usuarias do pavillón municipal, medidas sinxelas que se poden implementar a curto prazo, só dependen da vontade política.

A estrada AC-841 Santiago-A Estrada, de titularidade e competencia da Xunta de Galiza, pasa á beira do CEIP da Ramallosa sen contemplar medida algunha de seguridade viaria como correspondería a unha zona escolar, sendo unha medida necesaria, e que non require moito investimento, reducir o límite de velocidade.

Por outra banda, estase a facer unha obra municipal de accesibilidade ao colexio e ao pavillón Ezequiel Mosquera. Este novo acceso require un cambio na ubicación do paso de peóns que existe na actualidade que comunicaba co antigo acceso a pé ao centro. Ademais de trasladar o paso de peóns para o novo acceso, e tendo en conta que se trata de zona escolar, é necesario que o paso de peóns fose sobreelevado para garantir a seguridade viaria.

Por isto, o portavoz nacionalista, Manuel Anxo Fernández Baz, en consonancia coas demandas da comunidade educativa do CEIP da Ramallosa, comunica que: “con esta moción instamos á Xunta de Galiza a reducir a limitación de velocidade na estrada AC-841 no tramo que vai desde a rotonda que da entrada ao CEIP da Ramallosa até o edificio do Concello, e a que cambie o paso de peóns da ubicación actual para o novo acceso adaptado ao colexio e ao pavillón Ezequiel Mosquera, transformándoo nun paso de peóns sobreelevado para mellorar a seguridade viaria.”